28976
20:29 22.092019

Медове свято та парад рудих: В Мукачеві пройшов черговий осінній фест. Фото

Цікаве 3308

Не минуло і тижня, а в мукачівському парку “Перемоги” знову панує святкова атмосфера. Тематичні фотозони, розваги для малечі, а біля дерев`яних будиночків – вишукувались черги. Цього разу гості міста та мукачівці мають можливість покуштувати різноманітні види карпатського меду та продуктів бджільництва. Пасічники з усієї області приїхали, щоб презентувати свій продукт: особливий та цілющий, а головне, натуральний та екологічно чистий.

Свято меду в Мукачеві проводять вже традиційно – восени. Саме в серпні – вересні, розповідають пасічники, бджолині стільники у вуликах наповнюються медом, розпочинається сезон збору врожаю. Щоправда, смакувати продуктами бджільництва можна цілий рік. А от їх кількість постійно зростає. Настоянками, пергою, маточним молочком, солодкими сотами та пилком вже нікого не здивуєш. На основі меду цього року пропонують квас, креми для обличчя, драже, льодяники, олію та навіть спреї від нежиті.

“Немає жодної хвороби, яку б не можна було вилікувати продуктами бджільництва”, переконаниий Віктор Папп, бджоляр з 40-річним стажем з Хуста. Додає:”медова продукція – це кладязь вітамінів та мінералів та запорука здоров`я дорослих та дітей. Продукти з меду використовують і як знеболювальне і як антибактеріальний засіб. Приміром, прополіс має знеболювальну дію, не гіршу за дію новокаїну, а маточне молочко, пилок та багато інших продуктів – антибактеріальну. Та окрім користі, медова продукція – це ще й дуже смачно. Цього року особливою популярністю користуються медові драже : поєднання квіткового пилку з кавою, вони солодкі на смак з особливим присмаком”.

Куштувати мед продавці пропонують безкоштовно, а от за півлітра меду доведеться викласти від 80 до 110 грн. Та покупці на ціни не нарікають, розуміють, бджільництво – справа нелегка. Куштують та обирають те, що до смаку.

Поки частина гостей свята смакує медовою продукцією, інші беруть участь у різноманітних конкурсах та майстер-класах. Вже традиційно в рамках свята вирішили провести парад рудих RedHairDay. Цього року на конкурс зареєструвалось кілька десятків учасників та учасниць. Головна умова – рудий колір волосся. Організатор RedHairDay Беата Столяренко розповідає: “Три роки тому ми вирішили перейняти таку ірландську традицію, як відзначати День рудих. А пов`язали проведення такого параду зі святом меду, адже він також яскраво жовтий, сонячний, так само і рудоволосі випромінюють багато сонця. А конкурс проводимо в таких номінаціях: Бронзова Рапунцель” – найдовше руде волосся (натуральне) , “Червоний водоспад” – найдовше руде волосся (фарбоване), “Донька сонця” – найрудіша дівчина (натуральне волосся), “Вогняна панянка” – найрудіша дівчина (фарбоване волосся), “Мідний принц” – найрудіший хлопець, “Медова ідилія” – найрудіша пара, “Родина лисичок” – найрудіша родина з дітьми, “Руде сонечко”- найрудіша дитина (до 10 років), “Багряна борода” – найрудіша борода і вуса. Найактивніші учасники – традиційно діти. А символом нашого конкурсу є дівчата з яскраво рудим волоссям – близнючки Ємілія та Єлизавета.
Жоден учасник конкурсу не залишився без подарунків та без свого особливого “титулу”. Та, головне, свято для усіх гостей пройшло на славу: весело, сонячно, смачно та яскраво.

Світлана Комлева

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини