28823
14:40 11.092019

Запечена в духовці курка з яблуками

Цікаве 1613

Інгредієнти:

– 1,7-2 кг курки,

– 300 г яблук,

– 1 лимон,

– 1 невелика цибулина,

– 3 зубки часнику,

– 120 г олії,

– 1 ст. ложка цукру,

– 2 ст. ложки гірчиці,

– 3 ст. ложки спецій для курки: кориця, паприка, коріандр, куркума, імбир, чилі, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець,

– 2-3 ст. ложки крупної солі.

Спосіб приготування

Олію змішайте із гірчицею і збийте блендером до стану майонезу. Додайте інші інгредієнти: подрібнений часник, лимонний сік, спеції, цукор, сіль перемішайте. Отриманою сумішшю ретельно обітріть курку зовні і всередині, оберніть її харчовою плівкою і відправте у холодильник на 8 годин або на ніч.

Яблука помийте, розріжте на кілька частин, почистіть від насіння. Цибулину розріжте на 4 частини. Часник поріжте на великі шматочки.

Всередину промаринованої курки покладіть часник, цибулю та яблука. Курку зашийте товстою ниткою, щоб у процесі випікання з неї нічого не вивалилося. Зв’яжіть ниткою ніжки, укладіть або також зв’яжіть між собою крильця, щоб вони не обгоріли під час випікання.

Підготовлену курку викладіть на деко. Його необов’язково змащувати, оскільки з курки виділиться достатня кількість жиру. Відправте деко у розігріту до 200°С духовку на 2 години. Кожні 20-30 хвилин поливайте курку накопиченим на деку соком і жиром – так вона краще покриється золотистою скоринкою.

Готову запечену курку перекладіть на велику тарілку, не забудьте зняти всі нитки, прикрасьте зеленню, порізаними овочами, яблуками, виноградом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах