28254
15:06 24.072019

Пиріг із чорницею

Цікаве 1781

Інгредієнти:

– 2 яйця,

– 200 г вершкового масла,

– 1 стакан сметани,

– 3/4 склянки цукру,

– 3-3,5 склянки борошна.

Для начинки

– 1,5 склянки ягід (ожини, чорниці, малини – за вашим бажанням),

– 5 ст. л. цукру,

– 2 ст. л. крохмалю,

– цукрова пудра.

Спосіб приготування

Цукор розітріть із яйцями і маслом, додайте сметану і ретельно вимішайте. Потім досипте порціями стільки борошна, щоб вийшло м’яке еластичне тісто. Розділіть його на дві частини: більшу (2/3) і меншу (1/3).

Більшу частину тіста розкачайте і викладіть на деко з бортиками. Зверху викладіть ягоди рівним шаром, посипте їх коричневим цукром і крохмалем. Ягоди попередньо добре помийте та обсушіть на паперовому рушнику. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то залишіть їх розморожуватися при кімнатній температурі, а потім злийте сік.

Із тіста, що залишиться, потрібно зробити верхню частину пирога. Найпопулярніша прикраса – це так звані «грати». Для такого оздоблення розкачайте тісто та наріжте його на однакові довгі смужки. Викладіть смужки поверх вашого пирога.

Поставте пиріг у духовку і випікайте при 180°С 30-40 хв. Перед подачею дайте повністю охолонути, розріжте і посипте цукровою пудрою.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах