27042
11:27 18.042019

Домашня шинка

Цікаве 2182

Інгредієнти:

– 500 г свинячої грудинки,

– 1 кг курячого філе зі стегенець,

– 200 мл вершків (10%),

– 1,5 ч. ложки солі,

– 1 ч. ложка прянощів для м’яса і сухого меленого часнику,

– 0,5 ч. ложки солодкої паприки.

Спосіб приготування

Приблизно 400–500 г курячого філе нарізати шматочками 1х1 см. Решту філе і грудинку двічі пропустити через м’ясорубку. Якщо грудинка зі шкірою, це добре, видаляти її не треба, вона стане зв’язкою і стабілізатором. До фаршу додати нарізане шматочками м’ясо, спеції. Дуже добре перемішати. Перемішувати треба довго, поступово підливати вершки, фарш повинен стати в’язким.

Вистелити бляшану банку (наприклад, з-під кукурудзи) пакетом для запікання і викласти щільно фарш, намагаючись не допускати пустот. Зав’язати пакет і поставити в холодильник на 10-12 год. Це обов’язково, фарш повинен дозріти.

Дістати з холодильника, поставити у відповідну каструлю, залити холодною водою і, поступово нагріваючи, довести температуру води до 80–85 °С, не більше (коли з’являються невеличкі бульбашки, ніби вода от-от закипить). У жодному разі вода не повинна кипіти. Варити за такої температури приблизно 2 год. Якщо фаршу буде менше, час скоротити.

Після цього покласти під гніт, дати охолонути і поставити у холодильник до повного охолодження. Виходить 1,2 кг готової шинки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах