22816
14:44 5.072018

Переможницю «Євробачення-2018» звинувачують у плагіаті

Цікаве 2241

Проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2019» в Ізраїлі знову може опинитися під загрозою. Усе через претензії до пісні-переможниці.

Американська музична корпорація Universal Music стверджує, що пісня ізраїльтянки Нетти Барзілай «Toy», що перемогла на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2018», є плагіатом.

За словами представників компанії, гармонійний ряд і мелодія пісні скопійовані з відомої пісні групи White Stripes «Seven Nation Army», яка 15 років тому була удостоєна премії Греммі. На додаток до юридичного розгляду, з яким можуть зіткнутися творці пісні «Toy» Дорон Медалі і Ставши Беґер, претензії американської сторони можуть ускладнити питання про проведення «Євробачення-2019» в Ізраїлі через нечесну перемогу.

Адже згідно з правилами конкурсу, пісні, представлені на цьому пісенному конкурсі повинні бути оригінальними. Тому, якщо претензія Universal Music буде прийнята, перемога Барзілай може бути скасована, а з нею – і право Ізраїлю на проведення конкурсу.

У відповідь на це, Медалі і Беґер сказали: «Ми були здивовані тим, що отримали такий лист. Ми подбаємо про це, вважаємо, що в найближчі два тижні це питання буде вирішене найкращим чином.»

За наявною інформацією ізраїльських ЗМІ, Дорон Медалі повинен вилетіти в Лос-Анджелес, де спробує залагодити конфлікт з Universal Music.


telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах