22186
22:27 4.062018

У неділю Ботанічний сад УжНУ привідкрив ужгородцям свої цікавинки. ФОТО

Цікаве 2695

У неділю в Ужгороді в рамках традиційної акції «Вільна екскурсія» відбувся похід всіх бажаючих до ботанічного саду УжНУ.

Варто зауважити,  що попри надзвичайну цікавість потрапити сюди у вихідні туристам і ужгородцям важко – ботсад працює чомусь лише в будні. Тож варто було скористатися цією нагодою, щоб познайомитися з різноманітними деревами з усього світу, що ростуть в диво-парку на вулиці Ольбрахта, та послухати докладні розповіді співробітників біологічного факультету УжНУ про те, звідки і коли завезені до нас ці рослини, які умови їм потрібні для росту тощо.

Анонс про відвідання  викликав чималий інтерес, і недільна екскурсія була дуже масовою.

– Чому ж тоді ботанічний сад не може сам заробляти на себе за рахунок туристів? –поцікавилися ми.

– На жаль, це не передбачено нашим Статутом і законодавством, – з сумом відповіли працівники парку, – вже було чимало проектів та звернень до Міносвіти з проханням надати відповідний дозвіл, але поки що безрезультатно…

Шкода. Адже навіть поверхневий погляд на ботанічний сад створює враження, що попри безумовну привабливість, є ще чимало роботи з його впорядкування.

– Можливо, в даних умовах варто б більше залучати студентів біологічного факультету в рамках  проходження практики? 

– Це робиться, але, чесно кажучи, нинішні студенти ставляться до такої роботи досить-таки прохолодно, навіть байдуже, намагаючись поскоріше втекти по своїх справах.

Тим не менш подивитися на живі експонати ботанічного саду варто всім. Маленьку дещицю його цікавинок можете побачити на наших світлинах нижче.

Костянтин Черкай, korzonews.info

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах