21860
21:16 19.052018

СковородаФест в Ужгороді. ФОТО

Цікаве 2859

19 травня в Ужгороді триває культурний фестиваль СковородаФест.

Локація: Закарпатський музей народної архітектури та побуту.  Родинне свято з насиченою культурною програмою, фольклором, обрядами, костюмованими виступами, автентичними співами-танцями із серця Харківщини – Слобожанщини вирувало у Старому селі.

Сувенірні лавочки, майстер класи, посиденьки біля стародавніх хат, виступи зі сцени – усе створювало настрій активного свята з острахом проґавити щось важливе. Адже декілька подій відбувались одночасно, так що кожен гість фестивалю зміг обирати собі те, що найбільше лежить до душі.

Сімейний фестиваль, – саме так охрестили його організатори, і справді видався цікавим для відвідувачів. Унікальні дитячі освітні ігри “Філософське торбознавство”, “Байки Харківські”, майстер класи з кераміки, писанкарстсва, витинанок, ляльок-мотанок, тощо.

Одночасно, поруч затишних старовинних хат, прямо під відкритим небом проходили цікаві лекції та розмови на кшталт “Як відкрити малечі радість читання”, “Слобожанське вбрання в картинках і навпомацки”, “Вдягатися для людей чи для себе”, тренінг по таймменеджменту та, звісно, розмова про культового філософа України Григорія Сковороду, що вже став символом Харківщини.

Окрім цього, паралельно тривали покази нового і старого кіно “Назар Стодоля” (1954), “Григорій Сковорода” (1959), “Земним шляхом – до духовного” (2017)

Окрім атракцій у Старому селі, в Ужгородському замку теж юрбилися відвідувачі: молодь, сімейні пари, люди поважного віку, діти, екскурсійні групи, – містяни і гості міста над Ужем.

 

Комусь припали до душі лицарі в обладунках і стрільба із лука, інші оглядали експонати виставлені в залах Ужгородського замку, милувалися краєвидами, робили безліч фото всього, що впадало в око, і просто гуляли, відпочивали на лавочках під зеленню дерев на території замку.

Оксана ЧОПАК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах