21708
16:23 14.052018

Хуст відзначив своє 928-річчя. ФОТО

Цікаве 3728

Традиційно у другу неділю травня місто над Тисою відзначило свої іменини.

У рамках святкування міська влада підготувала для хустян та гостей міста насичену програму, що охопила майже весь останній місяць весни.

Та найбільшими подарунками для спортивних та творчих хустян стали дві масштабні події – Чемпіонат світу зі стронгмену, що відбувся напередодні – 12 травня, та XII Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні “Веселка над Тисою”, гала-концертом якого і завершився святковий недільний день.

Офіційне святкування Дня міста відкрили очільник Хуста Володимир Кащук, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, народний депутат Валерій Лунченко, народний артист України Олександр Злотник. До привітань долучилися і мери міст-побратимів, зокрема міський голова м.Сніна Штефан Міловчік, представники з Сігету-Мармації, Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі тощо.

Цього дня керівництво міста та області виконало приємну місію – вручило почесні відзнаки шанованим хустянам, серед яких медики, освітяни, спортсмени, артисти, держслужбовці, підприємці. До слова, найвищою відзнакою ОДА “Золотим ведмедиком” Геннадій Москаль нагородив Хустського міського голову Володимира Кащука.

Свою творчість рідному Хусту дарували чудові місцеві вокальні й танцювальні колективи, талановиті співаки, якими так славиться місто над Тисою.

Продовжилося святкування гала-концертом лауреатів і дипломантів ХІІ-го Міжнародного фестивалю сучасної та народної пісні “Веселка над Тисою”.

Спеціальним подарунком для хустян стали виступи переможниці найбільш популярного в країні вокального шоу “Голос країни” Олени Луценко, яка завітала до Хуста на запрошення директора фестивалю “Веселка над Тисою” Івана Пилипця, та драйвового гурту “Толока”.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах