21180
15:44 23.042018

В Ужгороді відбувся хенд-мейд ярмарок, присвячений темі сакур. ФОТО

Цікаве 2339

Натуральна косметика, різноманітні аксесуари та предмети декору – безліч чудових речей від закарпатських майстрів були представлені на ярмарку хенд-мейду. Тривав він протягом двох днів у самісінькому центрі міста – на площі Театральній.

Народні умільці презентували свої вироби, які були об’єднані однією тематикою – сакури. Так, Рух підтримки закарпатських військових презентував тематичні футболки та еко-сумки із зображенням ужгородських пам’яток архітектури та сакурою.

До прикладу, майстриня Людмила Тимошенко, представила загалу свої картини просякнуті квітковою тематикою. Ужгородці та гості міста не могли відвести від них очей.

«Майже усе своє життя я працювала педагогом. Але коли вийшла на пенсію, захопилася стрічковою вишивкою. Це може бути атласна стрічка чи шовкова. Основа для робіт теж різна: гобелен, тканина, картон. І так картина за картиною, захоплення переросло у справу життя. Зараз у мене назбиралося стільки робіт, що час від часу я організовую власні виставки. Звісно, що я й продаю свої роботи. Адже це чудовий подарунок!», –  розповіла пані Людмила.

Майстри розповідають, що попит на продукцію ручної роботи безперечно є. Ужгородці та гості міста не тільки роздивляються вироби ручної роботи, але й із задоволенням їх купують. Як ось свічки ручної роботи від ужгородської майстрині Олександри Петрушко.

«Виготовленням свічок займаюся близько трьох місяців. Увесь час експериментую та удосконалюю свої вміння. Щоб виготовити один такий виріб із парафіну спочатку робиться заготовка, а відтак вмочується у різні кольори. Парафін застигає досить легко і швидко. На виготовлення однієї свічки у мене йде приблизно 15-20 хв часу», – розповіла майстриня.

Чимало було на ярмарці й різноманітних смаколиків, виробів у техніці декупаж, еко-іграшок. Тож кожен бажаючий міг знайти собі подарунок до душі. Аби привезти із квітучої столиці Закарпаття часточку краси!

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах