21158
11:16 23.042018

Закарпатка отримала український «Оскар»

Цікаве 3112

20 квітня у Києві відбулося вручення національної кінопремії «Золота Дзиґа». Цьогоріч премію вручили у 18 номінаціях. Серед них – чотири нові: «Найкращий художник по гриму», «Найкращий художник по костюмах», «Найкращий звукорежисер», а також «Вибір глядача».

Мукачівка Ліліана Хома, яка вже багато років живе і працює в Києві художником з гриму, отримала статуетку у номінації «Кращий художник з гриму за роботу у фільмі Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги». Нагороду вручали сценаристка, режисер, письменниця Марися Нікітюк і Сергій Борденюк – член Правління Української кіноакадемії, оператор-постановник. Стрічка «Кіборги» також отримала «Золоту Дзиґу» в номінаціях «Кращий фільм», «Кращому акторові другого плану» Віктору Жданову та «Кращому сценаристу» Наталії Ворожбит.

«Золота Дзиґа» — українська національна кінопремія, що присуджується за професійні досягнення у розвитку українського кінематографу, Заснована у 2017 році Українською кіноакадемією. Перше вручення відбулося 20 квітня 2017 року в Києві. Ще її називають українським «Оскаром».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах