20780
11:36 11.042018

Салат із язика

Цікаве 2494

салатРецепт салату до святкового столу.

Інгредієнти:

– 400 г яловичого язика,

– 300 г маринованих огірків,

– 300 г маринованих грибів,

– 2 цибулини,

– 100 г твердого сиру,

– майонез, сіль, чорний перець.

Для маринування цибулі:

– 1 склянка холодної води,

– 1 ст. ложка оцту,

– 2 ч. ложки цукру,

– 1 ч. ложка солі.

Спосіб приготування:

Перед приготуванням язик замочити у воді мінімум на годину. Після цього ножем зішкребти з нього слиз, жир та бруд, добре промити холодною водою. У каструлі закип’ятити воду й покласти туди язик. Дочекатися, доки закипить, зняти піну, варити 15 хв. і злити воду. Язик дістати і знову покласти в чисту киплячу воду, де він варитиметься вже до готовності.

Час варіння залежить від ваги та розміру язика. Як правило, не менше двох і не більше чотирьох годин. Перевірити готовність можна так: після двох годин варіння проткнути язик виделкою – якщо виділиться прозорий сік, він готовий, якщо мутнуватий, треба поварити ще, поки сік не стане прозорим. Щоб язик не був жорстким, солити його слід у кінці приготування. Разом із сіллю у воду можна додати лавровий лист, перець-горошок, очищену моркву.

Готовий язик дістати з бульйону і покласти в холодну воду на 2–3 хв. Ось тут надзвичайно важливий нюанс: саме занурення в холодну воду дозволить легше зняти з нього шкірку.

У посудину налити воду, додати сіль, цукор, оцет, перемішати. Викласти туди нарізану півкільцями цибулю, добре пом’яти рукою й залишити на 20 хв.

Огірки та язик нарізати соломкою, гриби – пластинками. Сир натерти. Цибулю добре відтиснути від маринаду.

Усі інгредієнти викласти в посудину, поперчити, трохи посолити. Заправити майонезом і перемішати. Посипати тертим сиром, прикрасити кропом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах