17:50 1.042016

На Закарпатті є озеро, в якому водиться багато золотих рибок. ФОТО

Цікаве 3651

На території санаторію «Квітка полонини» Свалявського району в одному із двох штучних озер плаває сила-силенна золотих рибок. Відпочивальники та туристи надовго затримуються біля водойми, аби помилуватися рибками, знімкують їх та себе. Позитивні емоції аж зашкалюють. Дехто занурює руки у воду, аби злапати, але рибки це відчувають – і від країв швидко пливуть до середини.

золоті рибки 4

З рибками плавають і качки. У мене склалося враження, що пернаті є друзями та надійними охоронцями рибок.

Двоє чоловіків спорять: один каже, що це карасі, другий стверджує, що це окремий вид декоративного коропа.

Вікіпедія повідомляє, що карась китайський, або Золота рибка, або Карась золотистий (Carassius auratus) – прісноводна риба родини Коропових ряду Коропоподібних.

Це була одна з перших домашніх риб і є одною з найпопулярніших акваріумних риб тепер. Відносно невеликий представник родини коропових (яка також включає коі, коропа, ляща, жереха, головня, товстолоба тощо), золота рибка — родом зі Східної Азії і вперше одомашнена в Китаї більше тисяча років тому. Від них і веде свій родовід золота рибка з усіма її різновидами. Золота рибка була завезена в Європу в кінці XVII століття. Мутації, які призвели до золотої рибки, відомі також у інших коропових видів, таких як короп і лин. Є багато різновидів домашніх золотих рибок.

Незвичайна краса і велика кількість різновидів золотої рибки забезпечили їй популярність і симпатії багатомільйонної армії любителів акваріума.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах