20135
13:30 9.032018

Ольга Фреймут стала казкаркою

Цікаве 1348

16 березня в кінотеатрі «Оскар» Ольга Фреймут скликала прес-конференцію з нагоди виходу її першої дитячої книги «Кажан Жан» та оголосила про створення власного видавництва Snowdrop.
На презентації Оля поділилася історією написання «Кажана Жана»: «Ця історія навчає віднаходити власне місце під сонцем. Я написала її, коли була вагітна третьою дитиною, Дунечкою. Сюжет придумала під час подорожі по Італії, а записала його прямо в айфон по дорозі з Риму в Сорренто. Ми саме їхали з Володею поїздом на його день народжежння.
Це казка про маленького кажана, який відкриває світ, порушує батьківські заборони і розбирається, що таке світло і темрява. «Мене часто запитують, як виховувати дітей, а я відповідаю, що їх потрібно просто любити. «Кажан Жан» – моя перша «методичка» з виховання дітей і дорослих. Коли кажуть «не можна», це часто означає «варто». Дитячі комплекси руйнують дорослих, їхні кар’єри та можливості. Кажан Жан та його сестри вчать, як вчасно схаменутися і встигнути стати собою» – розповіла Ольга. Першим книгу оцінив чоловік телезірки Володимир Локотко і тепер він її ласкаво називає «казкарка». Проілюстрував книгу знаменитий графік та ілюстратор, один із найвідоміших українських художників Кость Лавро.
Також Ольга Фреймут пообіцяла, що її видавництво друкуватиме українську літературу, особливу увагу звертаючи на забуті імена українських письменниць 19 – 20 століть.

Підготувала Анна Пащук

3 2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах