19745
19:09 18.022018

Мед у всьому: «Медовуха-фест» в Ужгороді триває. ФОТО, ВІДЕО

Цікаве 4104

Містяни та численні групи туристів у прямому розумінні сходяться на набережну Незалежності, як бджоли на мед. Довжелезний вулик із дерев’яних будиночків та наметів розгорнувся вздовж найдовшої липової алеї в Європі.

IMG_1439

У кожному товарі, представленому на фестивалі меду, можна побачити чи смакувати роботу цих маленьких працьовитих комах. Мед у сотах, різні медівнички-солодощі, медівка та медовуха (і це різні напої!) медове вино та медові тістечка, пилок, рапс, віск, маточне молочко й звісно, нескінченний вибір різного меду вабить відвідувачів виглядом та ароматом.

Поруч із бджолярами дружньо розташувалися й винороби, які також долучаються  декількома мілілітрами (а то й літрами) свого добра до гарного настрою гостей фесту. А там де медовуха й вино, не може обійтися без сирів, бриндзі та шашликів. Тож на «Медовуха-фесті» дегустаційної роботи вдосталь.

Свято меду, відбувається з ініціативи Асоціації пасічників Закарпаття вже не вперше й стає дедалі популярнішим.

 Мед та продукти з нього представили найкращі бджолярі та пасічники з усієї області. До них також, окрім виноробів, долучилися народні умільці та провідні фермерські господарства.

Цікаво, що з кожним медовим фестивалем завжди можна знайти щось новеньке. Тепер такою новинкою став мед з топінамбуру. Його темно-бурштиновий колір та цікаві нотки у смаку зачарують справжніх поціновувачів бджіл-трудівничок.

Тож хто ще не встиг відвідати солодкий фестиваль, посмакувати глінтвейном чи медовухою, ще встигне це зробити.

Щодо цін на продукт, то вони найрізноманітніші. Залежно від збору та букету вартість продукту коливається від 80 до 150 гривень. За алкогольні напої зі вмістом меду у покупців запитають 100-120 гривень. Але кожен, хто прийде на «Медовуху-фест», знайде щось для себе і по ціні і на смак, а сонячна недільна погода сприятиме ще кращому засвоєнню продукту, особливо в дружньому колі.

Софія ПЕКАРОВИЧ

Фото автора

Відео:  Дмитро Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах