18706
19:00 30.122017

Гірськолижний відпочинок на Закарпатті: справжнє зимове диво

Цікаве 1841

«Їхали з осені, а потрапили у справжню зиму», – кажуть любителі лиж та сноубордів, побачивши засніжені схили Закарпаття.

1

Для екстремалів тут справжній рай. Гірськолижні курорти краю пропонують відпочинок на різний смак і гаманець. Окрім катання на місцевих схилах, на туристів чекає безліч цікавого: підкорення вершин на снігоходах та велосипедах, романтичні прогулянки на санях, купання в чанах і термальних басейнах. А якщо ще згадати про неповторний гірський колорит, неймовірно смачну кухню та автентичне відзначення зимових свят, то взагалі голова йде обертом від щастя. Тож не дивно, що в більшості солідних тутешніх курортів усі номери розкуплені аж до лютого.

Наразі спокійно можна кататися тільки на Драгобраті. Що ж стосується Поляни, Ізок та Боржави, тут усе залежить від погоди. Початок зими порадував. Снігу випало достатньо, його утрамбували та запустили канатні дороги. Але потім прийшло різке потепління. Тож зараз усі з нетерпінням чекають на морозець. Адже як кажуть тутешні підприємці, був би холод, а сніг можна настріляти. Якщо встановляться сприятливі погодні умови, то вже незабаром має запрацювати і «Красія».

«Гірськолижний сезон у нас стартував 4 грудня. Відкривали ми його дуже гарно, разом зі школярами з Берегова. Річ у тім, що вони щороку каталися на ковзанах, а цьогоріч не мають такої можливості, тому ми їм запропонували кататися в нас безкоштовно на лижах, – розповідає Артем Топчанюк, керівник гірськолижного комплексу «Катерина». – Тож протягом грудня учні мають можливість приїжджати автобусами в комплекси зі своїм лижним інвентарем і навчатися цього зимового виду спорту разом з інструкторами. Цю програму ми запозичили з Австрії, з Тіроля. Вони таке практикують, а потім у кінці роблять змагання для школярів. Думаю, у нас буде так само».

Після екстремальних розваг туристам тут пропонують погрітися в чанах чи фітобочці, відвідати баню або ж поплавати в теплому басейні.

Якщо ви вже вдосталь накаталися, то можете половити форель у рибнику, а відтак її для вас приготують на мангалі. А ввечері на туристів чекають вечірки в місцевому ресторані та затишні готельні номери.

«Порівняно з минулим роком ціни майже не змінилися. Прокат спорядження на день вам обійдеться приблизно у 200 грн. Стільки ж коштуватимуть підйомники. Ночівля в комфортабельному номері починається від 700 грн, комплексні обіди – від 50 грн.

Ми намагаємося робити акцент саме на закарпатській кухні та традиційних алкогольних напоях. Наразі в нас працюють два дитячі підйомники, і ще плануємо запустити бугельний для дорослих.

На сьогодні розкуплені всі номери аж до кінця січня. Туристи до нас їдуть звідусіль. Не тільки з Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, але й із близького зарубіжжя – Словаччини, Угорщини. Тож так склалося, що туристи з України прямують у Словаччину, а звідти – до нас. Хочу сказати, що їм тут подобається. Особливо, якщо йдеться про етнічних угорців чи словаків, котрі з якихось причин живуть за кордоном, а на свята повертаються додому», – підсумував Анатолій.

Тож уже зараз туристів у горах чимало. Відпочинок зазвичай планують собі заздалегідь.

«Кілька років поспіль ми з сім’єю відвідуємо взимку мальовничу Міжгірщину. Змінюємо брудне галасливе місто на справжню зимову казку, – розповідає киянин Роман Братасюк. – Зазвичай приїжджаємо сюди заздалегідь, тут зустрічаємо Новий рік і Різдво. Зупиняємося на екокурорті «Ізки». Тут є усе, що ми так любимо: дерев’яні котеджі, гірськолижні траси з підйомниками, гарячі чани та цілюще джерело. Тож енергією заряджаємося аж до літа. Нам дуже подобається те, що в «Ізках» усе екологічне, починаючи від дерев’яних будиночків до їжі, приготованої з натуральних продуктів. Для цього тут є своя велика ферма зі свинями та вівцями, своя пасіка. Окрім того, на території комплексу знаходиться мінеральне джерело. Нам подобається, що тут досить спокійно. Тож усім, хто має можливість віддалено працювати або ж узяти невеличку відпустку, радимо їхати сюди – по цілюще гірське повітря!»

За дослідженнями маркетологів, на Закарпатті одні з найнижчих цін на гірськолижний відпочинок, притім сервіс на досить хорошому рівні.

Кожен турист може обрати відпочинок, зважаючи на свій смак та матеріальне становище. Адже в нас є як великі гірськолижні курорти, так і маленькі садиби, хостели. Тож якщо область рухатиметься в правильному напрямі, то від туристів не буде відбою. А це, у свою чергу, забезпечить економічний розвиток та матеріальну стабільність регіону.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини