18315
16:24 15.122017

Прагнучи допомогти дітям, закарпатка знайшла власне щастя на чужині

Цікаве 3114

Закарпатські родини не зі слів знають, як важко жити далеко від рідних людей, батьків та дітей, адже «заробітчанський хліб» скуштувало багато з них. Для того щоб забезпечити власні сім’ї, матері готові роками не бачити своїх дітей, тільки чути їхній голос по телефону та щоночі згадувати їхні обличчя перед сном.

ukra-1024x679-800x530

Так і сьогоднішня наша героїня, пані Наталія, була змушена поїхати за півтори тисячі кілометрів, щоб заробляти гроші, які потребувала її родина. Але почнемо розповідь з самого початку…

Наталія народилася в одному із сіл Мукачівщини й завжди мріяла мати велику та щасливу сім’ю. Вона росла без батька і не бажала такого своїм дітям. Ще в школі дівчина почала зустрічатися з Андрієм, він був її ідеалом. Високий, статний та впевнений в собі парубок одразу запав у серце Наталії, і вона була впевнена, що хоче вийти заміж саме за нього. Разом з тим молоді люди вирішили почекати кілька років, щоб спочатку отримати освіту. Обоє вступили до училища: Андрій навчався на столяра, а Наталія обрала професію швачки.

Однак доля вирішила інакше – на другому курсі дівчина завагітніла, і вони зіграли весілля. Молодята поселилися з матір’ю Наталії, бо вдома в Андрія не виявилося місця, його батьки разом з п’ятьма братами мешкали в маленькому двокімнатному будиночку. Ситуація в Наталії не була набагато кращою, вони з мамою теж жили не дуже забезпечено, але хоча б місця мали більше.

Незважаючи на зміну планів та життя разом з мамою, молоді люди були щасливими, у них народилася перша дитина – син Михайло. Через два роки закохані стали батьками ще одного хлопчика – Андрія, а через три – Іванка. Жили важко, адже роботу знайти було непросто, коштів вистачало далеко не на все. Андрій дуже старався, шукав підробітки: то двері комусь зробить, то стіл, а кому треба, і стільчики. Звісно, після кожного такого замовлення його «гостили» горілкою, «бо то ж гість, так треба».

Саме після народження третьої дитини негаразди остаточно вселилися в дім подружжя. Наталія дуже багато працювала, бували дні, коли й спати не лягала, бо мала стільки роботи. Вона навіть не зрозуміла, як усе її життя могло так кардинально змінитися: із щасливої закоханої жінки вона перетворилася на «чоловіка» у власній родині, адже її Андрій постійно пиячив, а про те, що в сім’ю потрібно приносити кошти, і зовсім забув. Наталія навіть не знала, звідки він бере гроші на випивку, але з дня в день його приводили додому п’яним.

Коли сину Михайлу виповнилося 14 років, жінка вирішила, що більше так бути не може, їй потрібно ставити дітей на ноги, а тих коштів, які вона заробляла шиттям та продажем сільськогосподарської продукції, не вистачало. Відповідна нагода підвернулася зовсім випадково. Сусідка приїхала з Італії, де працювала багато років, і переконала, що їй варто поїхати і спробувати, адже там дійсно добре платять. Наталія довго не вагалася, зробила туристичну візу на три місяці й вирушила на чужину.

Завдяки сусідці відразу знайшла роботу в Неаполі в будинку італійської сеньйори, яка хотіла собі в помічниці тільки українку. Робота була неважкою як для жінки з села, тому Наталія вирішила залишитися на довший термін. Перших півроку було складно через мовний бар’єр. До того ж почувалася самотньо: вона не звикла бути без своїх дітей, але забезпечити їхнє майбутнє стало для неї пріоритетом. Так минуло понад 6 років: жінка щомісяця передавала кошти своїм рідним і часто дзвонила додому, але поїхати до них не могла через прострочені документи.

Тим часом син сеньйори, який протягом багатьох років був удівцем, почав регулярно навідуватися до будинку матері й виявляти симпатію до Наталії. Саме Джузеппе владнав усі питання з документами та допоміг їй поїхати додому, щоб відвідати дітей.

Ця подорож виявилася дуже складною для Наталії, вона не була вдома тривалий період і дуже хвилювалася, як її приймуть рідні. За цей час сини стали зовсім дорослими, а в старшого вже навіть народилася дитина. Спільними зусиллями хлопці змогли збудувати власний будинок і перебралися туди, щоб не жити разом з батьком. Саме розмови з чоловіком жінка чекала всі ці роки, адже будучи далеко від нього зрозуміла, що більше не хоче такого життя, прагнула бути вільною. На диво, Андрій не противився, і вони подали документи на розлучення.

Наталія поїхала в Італію з упевненістю, що й надалі має фінансово забезпечувати своїх дітей, але тепер уже можна було подумати і про себе. Вони з Джузеппе почали жити разом. Наталія стала справжньою італійкою не тільки манерами, а й у паспорті. Нині вона вже остаточно знає, що на Закарпаття приїжджатиме тільки в гості до дітей та внуків, а решту життя проведе в мальовничій Італії.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах