16805
15:53 3.102017

Тренд монастирів та церков на Закарпатті – фонтани і гойдалки

Цікаве 2062

Останнім часом на територіях Божих храмів з’являються фонтани та гойдалки.

фонтан2

Атракції, звісно, привертають увагу не тільки дітей, а і дорослих прихожан, паломників, туристів. Особисто я такі інновації схвалюю. Як і те, що на доглянутих клумбах та газонах ростуть не тільки звичайні, декоративні та декоративні квіти, кущі, дерева, а і «гуляють» лелеки, їжачки, ростуть казкові гриби, правда, з дерева. Аби всім цим помилуватися, треба не так і багато – час від часу відвідувати монастирі та церкви Закарпаття.

фонтан1

Серафимівський монастир у Приборжавському, що на Іршавщині, був третім у нашому списку. В дорозі із сьомої ранку, на годиннику друга година дня, звісно, що вже трохи втомилися. Побачивши гойдалку між деревами, я хутчіш побігла до неї. Декілька хвилин мені вистачило, аби зняти втому, повернутися думками в дитинство (таку гойдалку батько змайстрував був нам, дітям), помилуватися сакральними будівлями та краєвидами, зарядитися позитивними емоціями.

гойдалка

Що ще хоче заперечити мені, що дорослі не діти? Ще і які діти! Підтвердженням моїм словам є красномовний факт. Коли отець включив кран, аби запрацював фонтан та наповнилися чаші на території обителі Івана Предтечі у селі Дубрівка, то дорослі тішилися дзюрчанню водограю не менше дітлахів, фотографували його та себе на його тлі. Спостерігаючи за нами, отець тільки посміхався.

фонтан3

– Ви би бачили емоції дітей, яких із собою приводять батьки на Літургії! Кращу забаву їм і не треба, – розповів він.

На території цього монастиря також є хрест, з якого ллється вода. Вода джерельна, смачна. Прочани можуть попити на місці і взяти із собою в дорогу. Все безкоштовно.

На території Ракошинського монастиря є і фонтан із скульптурою янгола, і дві великі гойдалки. Як відомо, ця святиня стала туристичною Меккою, отож відвідувачів тут багато. Атракції їм до вподоби.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах