15961
16:47 1.092017

Дроворуб на… колесах заощаджує закарпатцю газ

Цікаве 2199

Кмітливість – сестра ощадливості. Усвідомлюючи це, за сучасного шаленого подорожчання газу люди вдаються до різних методів економії. До оригінального способу додумався й 52-річний міжгірець Василь Гренджа, який на дому займається ковальським ремеслом.

grendzhaВсього за місяць він самотужки змайстрував потужний агрегат – подрібнювач гілок. «Дещо про таку новинку дізнався з інтернету», – ділиться секретом співрозмовник, додаючи, що чимало сам раціоналізував. Зокрема прилаштував його на транспортний причіп. Спонукав до новаторства, як каже, і значний теперішній стрибок цін на паливні дрова, на виписку яких доводиться чекати в чергах, оббиваючи чиновницькі пороги. Натомість дармові відходи з дерев, себто гілки, залежуються повсюдно. І не тільки в лісових масивах. Дехто, як-от, скажімо, комунальники, котрі щовесни проводять у райцентрі обрізку дерев, ще й раді, коли сміття хтось підбирає для використання. До розміру трісок рубає галуззя самохідне устаткування, що живиться бензином. За годину воно спроможне насікти 3–4 кубометри дров, які одразу потрапляють у мішки. Лиш увів у дію обладнання, та й зима ще не на порозі, а дровітня вже повна лантухами.

– Слугує дроворуб для мого обійстя, -– каже пан Василь. –Щоправда, за замовленням можу виїхати й допомогти іншим.

До речі, чіпляє установку до свого «Москвича-407», якому цього року «стукнуло» аж 60 літ! Завдяки старанній шоферській турботі автівка досі на повному ходу.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

http://dzerkalo-zakarpattya.com/?p=107871

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах