15130
20:14 20.072017

Google створив віртуальний тур закарпатським музеєм

Цікаве 1826

Музей народної архітектури і побуту потрапив у сімку 3D-екскурсій.

1397157-screenshot-5

Запрошують усіх охочих в віртуальний тур по українським музеям під відкритим небом. У партнерстві з Міністерством культури України компанія Google оцифрувала сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт “Музеї України під відкритим небом”, де можна відправитися у віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії “Автентична Україна”.

3D-тури по музеях під відкритим небом представляють історію життя в різних регіонах України, включаючи унікальні колекції етнографічних та архітектурних об’єктів з усіх регіонів України, датовані XV-XIX століттями. Список музеїв під відкритим небом в рамках проекту включає: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові “Шевченківський гай” (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ), Запорізька Січ – Національний заповідник “Хортиця” (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Щоб почати віртуальну подорож, потрібно вибрати на карті один з семи музеїв, і за допомогою зручної навігації і голосового супроводу на трьох мовах – українській, російській і англійській – ви зможете дізнатися цікаві факти про історію української культури. Завдяки 360-градусним панорам можна не тільки прогулятися по території музеїв і вивчити околиці, а й зазирнути всередину будинків і ознайомитися з музейними експозиціями, інформує Голос Карпат.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини