14361
21:08 11.062017

Кулінарні шедеври з простих продуктів – девіз закарпатського фуд-блогера Олени Кудрявцевої

Цікаве 2850

Приготувати смачнючу страву, а ще так її сфотографувати, що від одного погляду на світлину пробуджується неймовірний апетит, під силу далеко не кожному. Тож якщо ви маєте такі таланти, то повністю може стати фуд-блогером.

1

Фуд-блог – явище на сьогодні не нове (з англ. фуд – їжа, блог – інтернет-щоденник). Серед фуд-блогерів є ресторанні критики й оглядачі, кулінари й кондитери, навіть цілі магазини та виробники продуктів харчування. Наша героїня, Олена Кудрявцева, веде домашній кулінарний блог «maslom_wgoru», у якому описує свої маленькі кулінарні перемоги.

Сім’я Кудрявцевих три роки тому разом із сім’єю переїхала на Закарпаття з Луганська. Олена – філолог за освітою, а за покликанням – талановитий кулінар. У свої смачні шедеври жінка вкладає не лише всі вміння, але й душу. Далі зі слів нашої героїні.

2

Звідки назва і що таке блог?

У дитинстві в кожному з нас усередині живе маленький піарник: «Мама, глянь, який гарний малюнок я зробила! Правда, красиво? Ні, це не собачка! І не конячка! Це котик! Гарний?» Отак і в мене у блозі! Гляньте, який тортик, супчик і рибка! Підказка: хваліть мене. Отже, про назву: трохи гумору і без претензій на високу кулінарію.

Ідея

Ідея виникла завдяки перегляду фільму «Джулія і Джулія» (головна героїня стрічки Джулі Пауелл протягом року намагається приготувати 524 страви з книги Джулії Чайлд «Як оволодіти мистецтвом французької кухні». Усі свої перемоги й поразки на кулінарному фронті дівчина описувала в блозі, – ред.). Мій чоловік Женя спитав, чи не хотіла б я спробувати себе у блозі. А я подумала, чому б і ні. Так народився наш «maslom_wgoru».

Помічники

Оскільки мій чоловік (Євген Кудрявцев, – ред.) є професійним фотографом, то він мені допомагає в роботі над блогом, хоча насправді інколи й заважає. Тільки йому не кажіть про це. Ще є Макс (син, – ред.), я його ще називаю «а-можна-я-потім-усе-це-з’їм».

3

Етапи роботи

Спочатку ти шукаєш рецепт згідно зі своїми кулінарними можливостями, кухонним обладнанням і доступністю продуктів у своїй географічній широті. Потім несешся з ідеєю до фотографа на погодження, бо потрібно врахувати технічні можливості: фон, розмір, ракурс, колір і так далі. Після цього підбираєш посуд, серветки, квіти в тон. Наступне – закупка продуктів, усього треба брати більше, ніж по рецепту, бо часто частину їх у «живому» вигляді позують на фото. Пам’ятати, що всі продукти мають бути найкращі на вигляд: король помідорів, найфайніший кабачок, найзеленіша зелень. Тепер можна готувати. Тут просто дай Боже, щоб усе вийшло. При цьому не забути і не повикидати лушпиння від горіхів і шкуринки, бо іноді вони теж «позують». Далі зйомка. Тепер важливо, щоб попередня продуманість не підвела, бо в кожної страви свій час життя, потім вона підсихає, завітрюється і в’яне. Фото насправді підкреслює всі недоліки. Відтак можна розслабитися і прибрати страшний бардак у квартирі, спричинений готуванням та зйомкою: помити посуд, поскладати фони, софіти, пересунути меблі на свої місця. Фото зазвичай буває оброблене й готове до того, щоб піти у люди, тільки наступного дня. Тому, коли хтось проситься в гості, зазвичай самої страви уже нема в живих. Тому вибачайте! Потім я пишу рецепт у сам блог і пости у «Фейсбук» та «Інстаграм». Усе! Бачиш, бути фуд-блогером легко!

Секрети

Секрет хорошої страви у хороших продуктах, а ще у простоті. Найпростіше завжди є найскладнішим. Це як «Чорний квадрат» чи маленька чорна сукня Коко Шанель. На простому одразу видно недоліки. Я, наприклад, знаю три простих чародійства на кухні. Перше, друге і компот. Насправді перше – це часник, кинутий у розігріту олію; друге – свіжий базилік, доданий до помідорів; і третє – мускатний горіх, натертий у бешамель. Додав  – і відразу диво у смаку, в ароматі, в кімнаті.

Вибір страви. Орієнтуюся на те, що їстимуть мої домашні, на здоровий спосіб харчування (намагаюся принаймні), сезонність продуктів, а ще на власні сили.

4

Мрія

Це кухня-студія чи студія-кухня, де можна і готувати, і знімати. Це кухонне обладнання першої необхідності плюс крафтовий дерев’яний стіл, несучасне дерев’яне вікно і дерево за ним, бо це все на першому поверсі. Квадратів на 40–50 мрія. У цьому місці Женя ще б додав якісь технічні штуки, напевно.

Натхнення

У когось я почула, що якщо ти хочеш писати музику, то повинен багато слухати музики. Якщо хочеш писати вірші, то повинен читати багато віршів. Тому я багато читаю різних фуд-блогерів, слідкую за ними. І звісно, черпаю для себе багато корисних ідей. Мені дуже подобається Джеймі Олівер, Лінда Ломеліно.

5

Критика

У мене вдома є два найпотужніші критики у світі. Вони виховують у мені старанність і кулінарне зростання, а я їх теж виховую… голодом.

…Гортаючи кулінарний блог Олени Кудрявцевої, помічаєш не просто рецепти, а перш за все непідробну життєрадісність, якою вона заряджає та надихає своїх читачів.

Детальніше рецепти страв можна переглянути ТУТ.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини