10752
14:45 26.022017

У Мукачеві проходить один з найсмачніших фестивалів краю

Цікаве 2251

«Варишська палачінта» – це фестиваль-ярмарок, який вже вдруге святкують у місті над Латорицею. Його започаткували з нагоди проводів зими та початку весни. Тут частують смачними млинцями та різними начинками.

_MG_2500

Вчора о 13.00 відбулося урочисте відкриття «Варишської палачінти». З вітальним словом виступив керівник Мукачівського турінфоцентру Максим Адаменко.

Розваги

Опісля виступу організатора для гостей фесту підготували насичену культурну програму. Виступали вокальний ансамбль «Едельвейс», гуртів «Руснаки», «Бетяри». Великою приємністю став виступ фіналістки «Голос діти» Іванни Решки, яка заспівала пісню «Дитинство».

Окрім того, організатори підготували дуже цікаву програму для найменших гостів фестивалю. Їх розважали аніматори, танцювали та проводили з ними різні ігри. Діти мали можливість відчути себе художниками та навіть хіміками. Їм показували різного роду прості, але дуже цікаві хімічні реакції.

Також кожен учасник фестивалю мав змогу написати на папері негатив, який був у минулому році, згодом лист символічно спалювали, щоб всі негаразди зникли разом із вогнем.

Родзинкою фестивалю стала найбільша на Закарпатті вежа з млинців. ЇЇ приготували два відомі кухарі – переможець минулорічної «Варишської палачінти» Ласло Дорі та Анатолій Цуперяк, зірка «Майстер-шеф».

Ввечері всіх чекала шоу програма Театру вогню «Fire Life».

Ціни

Млинці з маком – 16 гривень, з творогом – 15-25 гривень, з джемом – 17, з куркою – 47, з нутелою – 22, з ікрою – 35 гривень, з сиром «Філадельфія» – 20 гривень

Звісно, на фестивалі не обійшлося без м’яса. Шашлик можна з’їсти віддавши з гаманця 35-40 гривень. Бограч коштує приблизно 40 гривень. Печена картопля – 20 гривень, салат з капусти – 10 гривень, купати – 25 гривень, пікниця – 30 гривень, ребра – 30 гривень.

Окрім цього, можна придбати вино, або зігрітися смачним глінтвейном.

Зазначимо, що сьогодні для закарпатців, які завітають на «Варишську палачінту» також підготували насичену програму: виступи творчих колективів міста, змагання, конкурси, вікторини для дітей та дорослих.

О 15:00 – 15:30 відбудеться визначення та нагородження переможця фестивалю.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах