10645
20:14 24.022017

Перечинський центр зайнятості інформує про технологічні інновації служби

Цікаве 2160

Якщо ще сьогодні безробітний шукає роботу методом папірця, то завтра йому доведеться робити це за допомогою сучасних технологій і методів.

Valentuna Xydanuch

Валентина Худанич у робочому кабінеті

Про інновації Державної служби зайнятості «Карпатському об’єктиву» розповіла начальник відділу надання соціальних послуг Перечинського районного центру зайнятості Валентина Худанич.

– Валентино Іванівно, розкажіть, будь ласка, про інновації Державної служби зайнятості.

– Державна служба зайнятості запровадила низку інноваційних технологій. Задля оперативного заповнення вакансій ми запропонували безкоштовні послуги: відео-вакансії для роботодавців та відео-резюме для шукачів роботи. Все ці матеріали будь-хто може переглянути на офіційній сторінці Закарпатського обласного центру зайнятості, відео-хостингу YouTube та у Facebook. У роботі центрів зайнятості запроваджуються елементи дистанційного навчання безробітних. Вживаються заходи щодо організації роботи з підтвердження результатів неформального професійного навчання із розширенням переліку професій. У жовтні стартував спільний проект служби зайнятості та неприбуткової освітньої платформи Prometheus. Відтепер клієнти та співробітники усіх центрів зайнятості отримають безкоштовну можливість навчатись онлайн у кращих фахівців України та світу. Перелік курсів дуже великий, тож знайти для себе щось цікаве буде не складно. Курси можна буде проходити прямо у центрах зайнятості або, за бажанням, вдома. Додаткові знання надають значну перевагу під час пошуку роботи. Однією з інновацій служби зайнятості є впровадження модуля Електронної черги в центрах зайнятості, який розміщено сайті Державної служби зайнятості. За допомогою електронної черги особа можете самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на відвідування до будь-якого центру зайнятості.

Відеорезюме виграє у традиційного резюме

– З чого розпочинати пошук роботи?

– Традиційно пошуки роботи починаються зі складання і відправлення резюме претендента на роботу і подальшої його оцінки роботодавцем. За змістом, стилем, способом подачі інформації співробітник кадрового агентства складає свою думку про претендента, яку в ході особистої зустрічі може підтвердити або спростувати.

Допомогти роботодавцю визначитися з вибором ще на етапі ознайомлення з резюме, а потенційному працівнику підвищити свої шанси на ринку здобувачів допоможе відеорезюме – нова форма повідомлення про себе професійних відомостей.

Наразі безробітні мають унікальну можливість записати в центрах зайнятості відеорезюме, яке буде представлено потенційному роботодавцю. Як і про що розповідати під час зйомки резюме шукача, пояснюють фахівці служби зайнятості. Відеорезюме має всі шанси зіграти вирішальну роль у виборі роботодавцем певної кандидатури. Сьогодні таке резюме є одним із сучасних способів самопрезентації безробітних і вже давно успішно використовується за кордоном. Цікаво і грамотно підготовлене відеорезюме дає претенденту набагато більше шансів створити перше позитивне враження, ніж під час стресової ситуації на співбесіді. Адже саме перше враження найчастіше є вирішальним при підборі персоналу.

Відеорезюме виграє у традиційного резюме, адже замість прочитаних стандартних фраз роботодавець побачить потенційного працівника, його тембр мовлення, вміння висловлювати власну думку і т. д. При зверненні роботодавця в центр зайнятості з метою укомплектування вільного робочого місця йому пропонується переглянути відеорезюме претендентів на роботу. За словами спеціалістів служби зайнятості, у результаті використання таких методів пошуку роботи і персоналу, взаємодія між здобувачем роботи та роботодавцем стає більш доступним та ефективним.

Онлайн-співбесіди зекономлять час і гроші

Щоб покращити ситуацію на ринку праці регіону, за сприяння служби зайнятості між безробітним та роботодавцем будуть проводитись онлайн-співбесіди. Такі співбесіди мають свої плюси: економія часу – роботодавцю немає необхідності зустрічати кандидата, виділяти йому час і приміщення для проведення інтерв’ю; оперативна організація зустрічі – набагато швидше можна з’єднатися через Інтернет, ніж призначати й очікувати особисту зустріч; економія коштів – кандидат не витрачає кошти на дорогу, а роботодавець може швидше провести перший етап відбору та знайти потрібного для компанії співробітника.

Онлайн-співбесіди можливо проводити в індивідуальній (онлайн-співбесіда безробітного з роботодавцем) та груповій формі (онлайн-аукціон претендентів).

Інтерв’ю по скайпу, як сучасний варіант співбесіди при прийомі на роботу співробітників, стали використовувати зовсім недавно, але його популярність з кожним днем зростає.

Вже 10-15% українських компаній використовують скайп-інтерв’ю. Приміром, у США такою прогресивною формою співбесіди користуються вже 72% компаній.

Тетяна Грицищук, фото надане Перечинським РЦЗ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах